Nigiri-sushi med laks

Nigiri-sushi med laks
Lett
40-60 min

Nigiri sushi er den vanligste typen sushi. Det er en liten oval risbolle dekket med en skive sjømat og et lite strøk wasabi. Nyt den med litt soyasaus.

Slik gjør du

- Dette blir 25 - 30 biter nigiri sushi.

- Kok sushiris etter anvisning på pakningene, eventuelt slik:

- Skyll og vask risen mange ganger i kaldt vann. La risen renne av i en sil.

- Ha ris og vann i en gryte og kok godt under lokk i 3-4 minutter.

- Ta risen av platen og skru ned varmen. Sett risen tilbake og la den trekke ved svak varme 15 minutter.

- Ta gryten vekk fra varmen og la risen stå under lokk i 15 minutter til.

- Ha risen over i en bolle.

- Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst.

- Hell blandingen over risen og bland godt slik at væsken fordeles på all risen.

- Avkjøles litt før bruk. Risen skal ha romtemperatur når den brukes.

- Form en oval ball av risen.

- Legg litt wasabi på toppen.

- Press fast en bit renskåret laks.

- Server med soyasaus og syltet ingefær.