Smørstekt fjellørret med beurre blanc

Smørstekt fjellørret med beurre blanc

Lett
over 60 min

Fjellørret er en fantastisk råvare og stekt i smør blir den enda bedre. Får du ikke tak i fjellørret er Ishavsrøye fra Sigerfjord en god erstatning.

Slik gjør du

Tips! Be om at vi fileterer fisken ferdig i fiskedisken – det er jo derfor vi er der! Smørstek filetene et par minutter med skinnsiden ned. Legg dem deretter i en ildfast form i stekeovn på 160 grader i fem minutter.

Saus

Hvitvin, sjalottløk, 1 laurbærblad og hel pepper kokes ned til halve mengden. Pisk inn smør til du får en fin konsistens. Må ikke koke etter tilførsel av smør. Dryss litt lakserogn og gressløk på ferdig saus!

Blomkålpuré

Kutt blomkål i terninger og kok møre i en blanding 50/50 melk og fløte. Kjør deretter i blender, smak til med salt og pepper og en klatt smør.

Smørstek fennikkel og sukkererter, mens asparges og artisjokk kokes/dampes.

Artisjokken kokes først alene i fem minutter før aspargesen has i og kokes i tre minutter til. Slik renser du artisjokken: Kutt av stilken litt opp i knollen. Kutt deretter av toppen, slik at du har igjen et midtstykke på 3 cm tykkelse. Skjær av ytterbladene så bare den hvite knollen er igjen. Knollen kokes i 10 minutter. Hell på olivenolje og maldonsalt og skjær artisjokken i små ”pizzastykker”.

Dette anrettes på tallerken sammen med de smørstekte grønnsakene, blomkålpuré, asparges og fiskefileten. Hell over sausen.

Tips! Fjellørret er også kjempegodt når du bare smørsteker og serverer med rømme og nypoteter!