Gressløk

Gressløk er en velkjent krydderurt som har lukt og smak lik vanlig løk. Den er god til eggretter, potetmos, bakt potet, potetsalat og alle andre retter av potet.

Sesong

januar - desember

Oppbevaring

Krydderurter har ulik holdbarhet avhengig av om de er avskåret eller er på rot.

Varebeskrivelse

Gressløk er hardfør og er ganske vanlig som hagevekst i Norge og selges både som avskåret (i bunt) og i potter, både av norsk, nederlandsk og italiensk opprinnelse. 

Bruksområde

Gressløk er en velkjent krydderurt som har lukt og smak lik vanlig løk. Den er god til eggretter, potetmos, bakt potet, potetsalat og alle andre retter av potet.   Gressløk passer godt til fiskesuppe, stekt fisk, sauser og dressinger. Gressløk tilsettes gjerne mot slutten av koketiden. De hule gressløkbladene kan kuttes og fryses.

Egenskaper

Gressløk skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende. De skal ikke være slappe, tørre og gule.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer urter