Hjemmelaget gravlaks

Hjemmelaget gravlaks

Lett
over 60 min

Har du et stykke fersk rå laks til overs er veien kort til hjemmelaget gravlaks. her får du oppskriften.

Slik gjør du

Finhakk en dusk dill. Skrell fersk ingefær og rasp den med den fine siden på et rivjern. Knus einebær i en morter eller med bunnen av en kjele mot en fjøl om du ikke har en morter.

Legg to laksefileter på et brett. Gni inn salt og sukker. Ha på all den finhakkede dillen, ingefæren og einebærene. Ha en spiseskje cognac over hver filet og legg dem mot hverandre.

Dekk fisken med plastfolie og sett på lett press, bruk f.eks et par tallerkener. La ligge i 2-3 dager i kjøleskap. Vend laksen et par ganger underveis.

Når laksen er ferdig modnet heller du av laken og tørker fisken lett med kjøkkenpapir. Skjær i tynne skiver før servering. Laksen holder seg i 4-5 dager i kjøleskap.