Pannestekt røye fra Telemark med speltotto

Pannestekt  røye fra Telemark med speltotto

Du kan løfte forsiktig av skinnet på fisken før servering hvis du ikke ønsker å servere den med skinn på.

Middels
20-40 min

Oppskrift på pannestekt filet av Telemarkrøye med speltotto. Sunn og god middag for hele familien! Hvis du er usikker på hvordan du fileterer fisken kan du få de ansatte i fiskedisken til å hjelpe deg.

Slik gjør du

Speltotto

Skyll fisken og tørk den godt.

Fres løken i olivenolje i en kjele i 1 minutt under omrøring.

Ha i perlespelten og la frese i ytterlige 2 minutter på middels varme.

Ha i kraften og la perlespelten koke i 20 minutter. Rør om av og til.

Tilsett asparges og trekk kjelen av varmen. Vend inn smør og revet ost. Smak til med salt og pepper.

La speltottoen hvile i 5 minutter mens du steker fisken.

Stekt Telemarkrøye

Fileter fisken og fjern alle ben. Hvis du er usikker kan du få de ansatte i fiskedisken til å gjøre det for deg.

Del hver fiskefilet i to.

Smelt urtesmøret i en stekepanne. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. La steke i 3 minutter før du snur dem. La steke i 2 minutter på den andre siden.

Servering: Anrett speltottoen i dype tallerkener og legg fiskestykkene oppå speltottoen. Press over litt sitronsaft før servering.