Rakfisk med lefse, rødbeter, rødløk, skivede poteter og rømme

Rakfisk med lefse, rødbeter, rødløk, skivede poteter og rømme

Lett
20-40 min

En rakfiskrett for deg som er viderekommen i rakfiskspising. Fine kakestykker av rakfisk og lefse med godt tilbehør.

Slik gjør du

Rakfiskkakestykker

Skjær rakfisken opp i strimler.

Legg rakfisken på 3/4 av hver av de to lefsene.

Skjær lefsene med rakfisk på i kakestykker i rettvinklede trekanter - se bilde.

Legg de tre lefsebitene med rakfisk opp på hverandre og legg den siste lefesbiten på toppen. Gjenta på neste lefse.

Tilbehør

Vask potetene og kutt dem i ganske tynne skiver. Kok dem i 2 minutter på svak varme, trekk kjelen til siden og la potetene stå i vannet i 2 minutter, før vannet helles av.

Legg de to "kakestykkene" av lefse og rakfisk på tallerkenen. Dander med rødbeter, rødløk, skivede poteter og rømme.