Rakfisk med lefse, sandefjordsmør og mandelpotetskiver

Rakfisk med lefse, sandefjordsmør og mandelpotetskiver

Lett
under 20 min

En fin rakfiskrett for nybegynnere. Du kan også bruke mild rakfisk om du ønsker det.

Slik gjør du

Rakfisk

Skjær rakfisken opp i strimler.

Legg rakfisken på 3/4 av hver av de to lefsene.

Skjær lefsene med rakfisk på i kakestykker i rettvinklede trekanter - se bilde.

Legg de tre lefsebitene med rakfisk opp på hverandre og legg den siste lefsebiten på toppen.

Vask potetene og kutt dem i ganske tynne skiver.

Kok potetene i 2 minutter på svak varme, trekk til siden og la stå i vannet i 2 minutter, før vannet helles av.

Legg skiver av poteter på en tallerken, hell Sandefjordsmør over og legg de to kakestykkene av lefse og rakfisk på toppen.

Sandefjordsmør

Finhakk rødløk og gressløk.

Ta fløten i en kasserolle og kok opp. Reduser fløten på høy varme i ca. 5 minutter. Rør så det ikke svir seg.

Tilsett smør i terninger og la det blande seg med fløten.

Tilsett saften av sitron, finhakket rødløk og gressløk, og rør sammen.