Stekt røye fra Telemark med asiatiske grønnsaker
Oppskrift på stekt Telemarkrøye med ovnsbakte perlepoteter og asiatiske grønnsaker. En sunn og god middagsrett, perfekt til både hverdag og helg!
Slik gjør du
Stekt Telemarkrøye
Skyll fisken og tørk den godt.
Ha litt salt og pepper inni magen på fisken.
Pensle en ildfast form med litt olje og legg fisken oppi.
Stek fisken i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter il den er gjennomstekt.
Grønnsaker
Kutt kålen i tynne strimler og gulrøttene i tynne staver. Skjær rødløken og chili i skiver.
Ha potetene i en stor ildfast form og vend i 4 ss olivenolje, salt og pepper.
Stek potetene i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
Ta ut formen og legg potetene i den ene halvdelen av formen. Legg grønnsakene i den andre halvdelen av formen og vend 4 ss olivenolje, sesamfrø, salt og pepper inn i grønnsakene.
Sett den ildfaste formen tilbake i ovnen og stek i ca. 10 minutter til potetene er møre.
Servering: Ta skinnet av fisken og løft av stykker som serveres med de stekte potetene og de asiatiske grønnsakene. Vend limesaft inn i grønnsakene før servering.