Tunfisktartar med eple og sikrogn

Tunfisktartar med eple og sikrogn

Begynn med sausen - den trenger minst 30 minutter til å sette seg.

Lett
20-40 min

En lekker forrett med god "krønsj" fra sprøtt eple som løftes av hjemmelaget ponzusaus, servert med spirer og sikrogn. Oppskriften kan også servere som to små hovedretter.

Slik gjør du

Hjemmelaget ponzusaus

Finhakk hvitløk, koriander og chili. Ha dette i en bolle med revet ingefær. Bland soyasaus, limesaft, riseddik og sukker godt til alt sukkeret er oppløst. Ha dette i bollen, tilsett hoi sin saus og bland alt godt sammen. Juster ev. sødmen og syren noe med sukker og eddik. La sausen stå minst 30 minutter før bruk.

Tunfisktartar

Skjær og hakk tunfisken til små, men litt grove biter. Det er skal være litt tyggemotstand. Tilsett sitronsaft og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Her kan man bruke mer eller mindre av ingrediensene for å få ønsket styrke og syre i tartaren.

Anretning

Skrell eplet, del i to og fjern kjernehuset. Skjær tynne skiver av eplet. Dette gjøres rett før servering for å unngå at eplet blir brunt. Alternativt kan du legge epleskivene i iskaldt vann med sitronsaft.

Anrett tartaren på tallerken, og legg litt sikrogn på toppen. Dander 3-4 epleskiver så de står fint rundt tartaren, brokkolispirene spredt rundt tartaren og avslutt med pozusausen.