Grillede sjøkreps med blomkålpuré og grillede grønnsaker
En god aioli passer alltid godt til skalldyr!
Dekk grillristen med ferske sjøkreps, fennikel, asparges og vårløk. Sunn og god sommermat.
Slik gjør du
Blomkålpuré
Start med å lage blomkålpuré. Kok blomkålbuketter i melk og mos med en stavmikser eller blender. Pass på at den ikke blir for tynn. Smak til med litt salt og nykvernet pepper. Puréen skal ligge i bunnen av hele retten som en deilig overraskelse.
Sjøkreps
Sjøkreps deles på langs og grilles med skallet ned på høy temperatur. Kun en liten smørklatt over. Enkelt og deilig.
Grillede grønnsaker
Fennikel deles i tynne skiver og grilles forsiktig. Om du har mulighet kan de med fordel ligge lenge på grillen på indirekte varme. Fennikelen er litt hard og trenger lang steketid. Asparges og vårløk grilles direkte. Sommerkål kan med fordel snittes fint og stekes i en stekepanne rett før servering.