Nykokt kreps
![Nykokt kreps](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_450,q_auto,w_800/nvoim4znesbmmewprixk.jpg)
Invitér på et ordentlig svenske krepselag i krepsesesongen fra 6. august til 14. september. Om du ønsker kan du også servere gratinert krabbe til måltidet, beregn da 0,5 kg kreps per person.
Slik gjør du
Kokelake til 1 kg kreps
Kok opp laken og legg i krepsen. Gi et raskt oppkok, skru ned varmen og la krepsen trekke i 10-12 minutter. Kreps skal ikke koke. Avkjøl skalldyrene i laken å la dem godgjøre seg der frem til servering.
![Nykokt kreps](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_450,q_auto,w_800/rrntvcysyjylt0eyiw8y.jpg)
Krepsen serveres med klassisk tilbehør som nystekt loff, godt meierismør, Rørosmajones, en mild aioli, fersk dill og sitron. Ved siden av krepsen vil vi også anbefale Västerbottenpai.