Gratinert hummer

Gratinert hummer
Lett
20-40 min

Hummer gratinert med café de Paris smør er en rett som er enkel å lage, men som du likevel imponerer stort med. Sammen med en lun fennikel- og bønnesalat har du en lekker forrett eller spennende aftensrett. Smøret kan du lage dagen før, og salaten kan også tilberedes før gjestene kommer.

Slik gjør du

Beregne en halv hummer per person til forrett og en hel til hovedrett.

Hakk bladpersillen og hvitløksfeddet fint, pisk smøret hvitt og luftig med håndmikser, tilsett bladpersille, hvitløk og sammenvispet egg og pisk dette inn i smøret. Smak til med litt sitronsaft, pepper og evt. salt. Form smøret til en firkant, pakk inn i matpapir og legg i kjøleskapet slik at det blir fast og lett å skjære.

Skjær fennikel i tynne skiver, bruk mandolin om du har. Rens og del aspargesbønner og sukkererter. Varm 2 ss olivenolje i en romslig kjele og ha i fennikel, skru ned varmen og la fennikelen blir blank og litt myk. Tilsett aspargesbønner og sukkererter og varme dette i et par minutter. Bønner og erter skal være sprø. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell over i serveringsfat og tilsett resten av olivenoljen som dressing.

Del hummeren, ta ut paven og åpne klørne. Legg halve hummere på et stekebrett eller ildfast fat. Skjær tynne skiver av smøret og dekk hummeren med godt med smør.

Gratineres ved 250 grader C i 6-8 minutter. Følg med så det ikke blir brent. Serveres med godt brød og limebåter.