Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Lett
under 20 min

Ovnsbakte blåskjell med en sprø topping av strøkavring og parmesan er nydelig tapasmat.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200°C, og gjør klart et stekebrett med folie. Klem gjerne folien litt sammen for så å dra den ut igjen før du legger den på brettet. Da vil skjellene ligge mer stødig. Skrubb og vask blåskjellene, kast skjellene som er knuste.

Legg skjellene i en kjele med ca. 3 ss vann. Dekk til og sett på medium-høy varme i et par minutter til skjellene åpner seg.

Mens skjellene damper blander du sammen strøkavring, parmesan, persille, hvitløk, oregano og olivenolje i en liten bolle. Blandingen skal bli en fast masse.

Når skjellene er ferdig dampet løsner du skjellhalvdelene fra hverandre. Skjær over muskelen som holder kjøttet til skallet. La kjøttet ligge i den ene halvdelen av skjellet, den andre kaster du. Sett skjellene på stekebrettet.

Ha gjerne litt kraft fra dampingen i bunnen av hvert skjell, for at kjøttet skal holde seg mest mulig saftig. Ha på ca. 1 ts. med strøkavringblandingen på hvert skjell. Dekk kjøttet og klem blandingen godt langs kanten. Bak skjellene i ca. 7-10 minutter midt i ovnen til fyllet er gyllent. Server skjellene varme.