Kamskjell med brokkolikrem og hvitløk

Kamskjell med brokkolikrem og hvitløk
Lett
20-40 min

Norske kamskjell er en av råvarene til Bocuse d'Or konkurransen i 2009. Sett kamskjell på julemenyen slik som Roy Magne Berglund gjør det.

Slik gjør du

Plukk av fine små buketter av brokkolien. Stek dem lett i litt smør og smak til med salt og pepper.

Rens resten av brokkolien, uten stilken og kutt i små biter. Kok den  i vann til bukettene blir myke. Ha litt smør i en blender, legg i bukettene og mos til puré. Tilsett crème fraiche og smak til.

Vinaigrette:

Rør sammen ingrediensene og smak til med salt, sukker og eddik.

Hvitløkskrem:

Kok hvitløken i vann 4 ganger, 2 minutter hver gang. Hell av vannet hver gang. Mos hvitløken til glatt puré med smør. Smak til med salt og litt kajenne pepper. Stek flesketerningene i pannen til det er gylne. Ta vekk fra varmen og tilsett vinagretten. 

Stek kamskjellene 30 sekunder på hver side. Dryss salt og pepper over.

Anrett kamskjellene på tallerken.