Dampede blåskjell med pasta

Lett
20-40 min

Blåskjell og pasta er enkelt og veldig godt. I denne oppskriften er det tilsatt asiatiske smaker som sitrongress, chili, ingefær og koriander.

Slik gjør du

Kast knuste blåskjell. Grovhakk sjalottløk og fres med litt olje i en stor gryte sammen med grovkuttet ingefær, banket sitrongress, limesaft og finhakket hvitløk.

Ha i blåskjellene og tilsett hvitvin. Sett lokk på gryten. Damp alt sammen til skjellene åpner seg, ca. 5 minutter. Kast skjellene som ikke har åpnet seg. Bland inn finhakket chili og koriander.

Mens blåskjellene dampes, koker du fersk pasta med 10 g salt per liter vann og litt olje i 4 minutter.

Dampede blåskjell med pasta

Sil av pastaen og ha den i kasserollen med blåskjellene og blåskjellkraften. Vend rundt. Retten er klar til servering.