Kamskjell med fennikel-, appelsin og mangokompott
Kamskjell er enkel og smaksrik mat. Kamskjell med fennikel-, appelsin- og mangokompott er et godt eksempel på dette. Smaker ekstra godt med pastinakkchips til.
Slik gjør du
Kamskjell med fennikel-, appelsing og mangokompott
Fennikel skjæøres i fine strimler og mango skjæres i små terninger. Kok fennikelen mør i appelsinjuice, og ta den ut. Kok så inn appelsinsaften til 2ss mengde. Pisk inn 100g ternet smør. Her må det piskes hardt. Vend i mango og fennikel. Smak til med salt og pepper.
Kamskjellene renses og tørkes godt. Stek dem i 1 minutt på hver side på høy temperatur i olje eller smør, rett før servering. Dersom du skal lage til mange, kan du brune kamskjellene på forhånd og steke dem ferdige i ovn rett før servering. Anrett fint på tallerken.
Pastinakkchips
Skjør pastinakk i tynne skiver (bruk ostehøvel/mandolin/skreller). Friter i olje. Krydre med salt og pepper.