Tagliatelle med hjertskjell og urteparmesan
Knallgod middag eller lunsj som passer både vinter og sommer.
Slik gjør du
Tagliatelle
Kok opp rikelig med vann, salt godt. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil når den er al dente (tyggemotstand). Spar litt av kokevannet til sausen.
Hjerteskjell
Kast åpne skjell, som ikke lukker seg ved et fingertrykk. Finkutt løken. Varm en tykkbunnet kjele til høy varme. Fres løken til den er blank, og tilsett vin. Kok opp og tilsett hjerteskjellene. La koke under lokk i ca. 3 min., til alle er åpnet. Sil av skjellene, og ha kraften tilbake i kjelen. Tilsett fløte, og kok inn til middels tykk saus. Smak til med salt, hvit pepper og sitron.
Urteparmesan
Del parmesan i grove biter. Kjør ½ potte persille, ½ potte basilikum, og parmesan til smuler i en blender. Finhakk resten av urtene til pynt.
Vend pastaen sammen med kraften og skjellene. Dryss over urteparmesanen, de hakkede urtene, et drag nykvernet pepper og en stråle god olivenolje. Om du ønsker en mer pikant rett, kan du rive over litt fersk pepperrot.