Østers i tre varianter

Østers i tre varianter

Lett
under 20 min

Østers er en utsøkt delikatesse og til for å nytes. Østers er en perfekt forrett og kan serves med ulike smaker. Prøv østers med rugbrød, bacon og paprika eller gratinert i sitronsmør. Beregne tre til seks østers per person, åpne dem og legg dem på et stort fat med knust is.

Slik gjør du

Østers med rugbrød og salt smør

Server østers med ferskt rugbrød og ekstra saltet smør, for eksempel Rørossmør med havsalt.

Østers gratinert med sitronsmør

Rørossmør piskes til det er hvitt og luftig. Smak til med friskpresset sitron og ev. hvitløk. Åpne østersene, hell av kraften, tørk skjellmaten og legg tilbake. Ha på 1ss smør. Gratiner i ovnen på 250 grader i 2-3 minutter. Dryss over hakket bladpersille.

Østers med bacon og paprika

Finkutt bacon og rød paprika. Stek dette sammen i en panne til det er gyllent og fint. Åpne østersene, hell av kraften, tørk skjellmaten, legg paprika/bacon blandingen i skjellet og østersen på toppen. Server.