Hvordan lage makisushi

godfisk.no
godfisk.no

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan du lager din egen maki.

  1. Legg et ark noritang på en bambusmatte. Dypp fingrene i eddikvann og fordel kokt sushiris utover. Unngå å legge ris helt ut til kanten øverst på arket. Legg strimler med laks og frisk agurk eller mango på risen. Du kan variere både sjømat og grønnsak etter smak og fantasi. Tenk farger når du velger.

  2. Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten. Ha litt eddikvann på fingrene, og gni det på kanten av noritangen. Klem rullen godt i bambusmatten så den blir jevn og fin. La makirullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige.

  3. Del hver rull i to, og del så videre i to og i to. Av en rull får du 8 makibiter. Server maki sushi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.

Foto: http://Godfisk.no