Lag din egen sushi

Har du lyst til å lage din egen sushi. Etter japanske regler er det en lang utdanning for å lage sushi riktig, men det skader jo ikke å prøve å lage det selv. Her får dere tips til forskjellige råvarer og teknikker som kan være aktuelle.

Fisken

Bruker du rå, fersk fisk er regelen følgende: Frys fisken ned ved -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Men ingen regel uten unntak: Norsk, fersk laks fra oppdrett trenger du ikke å fryse. Og det er derfor denne laksen foretrekkes av stjernekokkene til sushi.

Fisken skal være fersk. All fisk du får hos oss er det. Les mer om våre fem kvalitetstips, så ser du hva du skal se etter i fiskedisken. Snakk med din fiskehandler, og fortell at fisken skal brukes til sushi så får du hjelp til å velge riktig fisk.

Fet fisk som laks, ørret, kveite og makrell er noen av fiskeartene som egner seg godt til sushi. Andre godsaker er uer, reker, kamskjell, kongekrabbe, lakserogn, sjøkreps, torsk og vågehval. Prøv deg fram for å finne fisken som passer din smak. For å få sushien perfekt er det også viktig at du har en skarp kniv. Den skal være så skarp at det kjennes ut som om du skjærer gjennom smør.

Sushi 2.jpg

Andre ingredienser og tilbehør

Ved siden av fisk er sushi-ris, laget av ris og riseddik, og Noritang viktig i sushi. Lær mer om de ulike ingrediensene i sushi. Som tilbehør til sushi bør du servere soyasaus, wasabi og syltet ingefær. Lær mer om sushi-tilbehør