-
Grillet makrell med rabarbra og bakt nypotet
Lett20-40 min -
Grillet makrell med syltet rabarbra på solsikkebrød
Lettunder 20 min -
Rabarbrapai med mandelbunn
Lettover 60 min -
Rask Pavlova med rabarbra og jordbær
Lett40-60 min -
Kokoskrem med posjert rabarbra
Lett20-40 min -
Pannekaker med rabarbra- og jordbærkompott
Lett40-60 min -
Sandwich med Kubbeost, rabarbrasyltetøy og jordbær
Middels
En smak av rabarbrasommer
Fra mai til juli kan du finne deilig, frisk rabarbra i hagen eller i frukt- og grøntavdelingen hos Jacob's. Den anvendelige grønnsaken kan brukes i supper, kompotter, syltetøy, saft, grøt, vin, desserter og som fyll i pai.
Rabarbra er en av de mest populære grønnsakene å ha i norske hager og det er ikke så rart når den er så anvendelig. Den syrlige, knasende rabarbrastilken kan spises rå, gjerne dyppet i sukker, eller varmebehandles. Rabarbra passer utmerket i syltetøy, bakverk, supper og kompotter. Den er også god å bruke i salater og som tilbehør til makrell.
Røde stilker er mindre sure enn grønne
Før bruk må rabarbraen renses. Kutt av stilken, både på toppen og bunnen. Den kan eventuelt skrelles, da skallet kan være seigt å tygge. Rabarbra har en svært syrlig smak, som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og malonsyre eller eplesyre. De grønne stilkene har et høyere syreinnhold enn de røde.
Om du skal lagre rabarbra lagres den best ved 2-4 grader og har en relativt god holdbarhet om den lagres i plastpose eller plastboks.
Gode oppskrifter med rabarbra
Høst inn rabarbra fra hagen eller kjøp i butikken og la deg inspirere av disse deilige rabarbraoppskriftene:
Glutenfri rabarbrapai med mandelbunn
Rask pavlova med rabarbra og jordbær
Pannekaker med rabarbra- og jordbærkompott
Grillet makrell med nypoteter og grillet rabarbra