Fransk potetsalat

Fransk potetsalat
Lett
20-40 min

Fransk potetsalat er en herlig og frisk potetsalat med god smak av purre som veldig lett kan serveres til de fleste retter. Bruk den potetsorten du ønsker.

Slik gjør du

Børst potetene og legg dem i kokende vann. Kok potetene til de så vidt er møre når du stikker i dem med en kniv (20-30 min avhengig av sort). Slå av vannet. Når potetene er så avkjølt at du kan ta i dem, skjærer du dem i tykke skiver og legger dem i en bolle.

Dressingen kan du lage mens potetene koker: Skjær vårløken i tynne skiver og rør sammen sennep, vineddik, salt og pepper i en skål. Visp inn olivenoljen. 

Hell vårløken og dressingen over de varme potetene og bland alt ved å riste bollen forsiktig. Pynt med hakket kruspersille.

I stedet for vårløk kan du bruke purre.