Ratatouille
Ratatouille med smak av Italia! Passer utmerket som tilbehør til torsk eller annen hvit fisk.
Slik gjør du
Del auberginer opp i terninger, dryss med 1 ts salt og la stå i 15-20 min. Skyll av saltet (bitterstoffene trekkes ut av auberginene).
Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 minutter til den er blank. Tilsett aubergine, finhakket hvitløk, squash og paprika i terninger og stek i 4-5 minutter. Tilsett flådde tomater delt i fire (event. hermetiske tomater) og urtekrydder, kok opp og la småkoke i 20-30 minutter.
Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og 1-2 ss god olivenolje, for eksempel Pietro Coricelli. Riv opp friske basilikumblader og dryss over.
Tips: Kan gjerne lages 2-3 timer før servering.