Squash

Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar.

Oppbevaringstemperatur

5 - 8°C

Oppbevaring

Squash må ikke lagres under 4 °C da dette gir skader. Den må ha høy luftfuktighet for å hindre uttørring. Filmet squash vil ha noe lengre holdbarhet.

Varebeskrivelse

Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash tilhører nemlig gresskarfamilien, men i motsetning til gresskar høstes denne i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt. Squash ligner på en agurk i utseende, men er noe kortere og formen er rund eller sekskantet. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul.

Bruksområde

Squash har i seg selv lite smak, men tar gjerne opp smak kokt eller stekt sammen med annet. Rå grønn squash kan brukes til det samme som agurk. Den kan brukes naturell i forskjellige salater kuttet i skiver eller biter, og også til ost eller garnityr. Gul squash bør varmebehandles. Lett kokt eller stekt er squash ypperlig som tilbehør til kjøtt og fisk. Squash kan også deles i to, fylles med kjøttdeig og hakket løk og stekes i ovnen. En selvfølge i ratatouille, en fransk grønnsakgryte.

Egenskaper

Squash er mager kost med sine 15 kalorier pr 100 gram. Squash består for øvrig av 95 % vann og inneholder jern og noe A-, B- og C-vitaminer.

Kvalitetskrav

Squash skal være velformet og ikke for sterkt bøyd. Konsistensen skal være fast og fin uten mørke eller mye flekker i skallet. Skallet skal være glatt eller lett knudret.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer grønnsaker