Tomatsuppe

Lett
20-40 min

Oppskrift på tomatsuppe laget fra bunnen. Med hermetiske tomater, grønnsakskraft og noen gode grønnsaker får denne suppen mye god smak. Server den med egg og makaroni, chorizo, parmesan og urter eller som den er med pannekaker som rett nr 2. Se film for steg-for-steg.

Slik gjør du

Fres løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chili i olivenolje i en kjele i 3 minutter.

Ha i tomatpurè og la frese i ytterligere 1 minutt.

Ha i grønnsakskraft, tomater og oregano.

La koke i ca 20 minutter til alle grønnsakene er møre.

Kjør suppen jevn med en stavmikser.

Smak gjerne til suppen med litt sukker eller honning, salt og pepper.

Tomatsuppe

Topp suppen med kokt egg, frisk basilikum og ferdigkokt makaroni, eller med stekt chorizo, løk, revet parmesan og frisk oregano.

TIPS: Dersom du har noen tomater liggende som du ikke får brukt opp, eller som er litt overmodne, bruk også disse i suppen!