Falafel og hummus
En veldig god vegetarrett. Falafel har opprinnelse fra Midt-Østen og er vegetarboller eller flate kaker av knuste, moste kikerter og favabønner. De serveres gjerne som hurtigmat eller meze/tapas. Hummus er en kikertpuré som er mye brukt i Midt-Østen.
Slik gjør du
Falafel
Legg tørre kikerter i bløt i et døgn.
Hell av vannet på kikertene. Tilsett alle ingredienser i en foodprosessor med saften fra en halv sitron og en god klype salt. Kjør sammen til en litt grov, tykk masse. Om den er litt rennende, kan den settes i kjøleskapet, den vil da sette seg.
Ha olje i en kjele - fyll drøyt fem cm opp fra bunnen av kjelen. Varm oljen i kjelen til 170°C. Form små baller av massen og sett i kjøleskapet til oljen er varm nok. Friter falafelene til de er mørkere, ca. 1 minutt. Server med hummus.
Hummus
Tilsett alle ingrediensene i en foodprosessor, utenom oljen. Kjør alt sammen, tilsett olje litt etter litt til du får en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
Tips! Hummus passer som til behør til fisk, kjøtt og vegetarretter eller som dip.