Hjemmelaget gnocchi

Hjemmelaget gnocchi

Lett
over 60 min

Oppskrift på hjemmelaget italiensk gnocchi. Gnocchi er en type pasta som lages med potet. Alle melne potetsorter passer godt til gnocchi, som mandel, gulløye, pimpernel og kerrs pink. I denne oppskriften har vi smaksatt pastaen med parmesan og rosmarin, men du kan også bruke gresskarpuré i selve deigen.

Slik gjør du

Prikk potetene med en gaffel. Legg et ark med aluminiumsfolie i en passende ildfast form og dryss over grovt salt. Legg potetene på saltet og bak potetene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, eller til potetene er helt møre. Avkjøl.

Del potetene og skrap ut all potetmassen. Press potetmassen gjennom en potetpresse eller lignende og over i en bolle. Tilsett mel, parmesan, eggeplomme og en god klype salt.

Kna massen raskt sammen til en deig. Dryss litt mel på arbeidsbenken og del deigen i fire. Rull hver del ut til en pølse (ca. 2 cm i diameter) og del pølsene i 2–3 cm brede biter.

Kok opp en romslig kjele med lettsaltet vann. Legg i gnocchiene og la de koke til de flyter opp til overflaten.

Løft gnocchiene opp med en hullsleiv. La de renne godt av seg før du har de over på en stor tallerken med litt olivenolje.

Stek gnocchiene gyllenbrune i smør. Tilsett rosmarin mot slutten av steketiden, hell gnocchiene over på et fat og dryss over revet parmesan.