Sellerirotstek

Sellerirotstek

Middels
over 60 min

Fristende sellerirotstek med perfekt stekeskorpe. Et godt kjøttfritt alternativ for deg som ønsker vegetar. Serveres med potetmos og rødkål.

Slik gjør du

Skrell og del selleriroten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Kok skivene i lettsaltet vann i cirka 5 minutter, og de i legg kaldt vann. Kutt rosenkål og aromasopp i tynne skiver, stek i solsikkeolje. Smak til med salt og pepper.

Smør et bakepapir med et lag bbq-saus. Legg sellerirotskivene utover bakepapiret (ikke fyll hele bakepapiret, la det være igjen plass til å rulle). Bruk hele selleriroten og legg lagvis utover. Smør hummusen utover sellerirotbitene. Ta så soppmiksen og legg den på langs midten.

Nå skal «steken» rulles sammen som en pølse. Ta tak i bakepapiret nærmest deg, og rull steken fra deg. Alt fyllet skal være inne i midten av sellerirotsteken. Ta tak i endene og klem slik at du har en stor rull.

Dekk så steken med plastfolie. Bruk nok plastfilm, det er viktig at hele steken er rullet stramt sammen. La steken ligge minst seks timer i fryseren.

Fjern plastfilm og bakepapir når du tar steken ut av fryseren.

Legg sellerirotsteken på en langpanne dekket med aluminiumsfolie, og stek den fra bunnfryst på 220 °C. Når steken begynner å få en gylden farge senker du temperaturen til 160 °C. La den steke videre til den har fått en fin brunfarge og er gjennomvarm. Du kan godt sjekke temperaturen med et termometer, ved å stikke det inn fra en av kortsidene.

Bruk aliminiumsfolien til å løfte steken over på skjærefjøl. La steken hvile litt der, før du deler skjærer i den.

Serveres med potetmos og rødkål.