Steinsopprisotto

Steinsopprisotto

Dryss gjerne over ekstra parmesan og frisk timian før servering.

Lett
40-60 min

Oppskrift på risotto med god kraft, tørket steinsopp og parmesan. En italiensk favoritt som er like god alene som tilbehør til kylling eller biff.

Slik gjør du

Legg steinsoppen i varmt vann i ca 30 minutter. Hell så av vannet og tørk soppen godt. Grovhakk soppen.

Fres den finhakkede løken, steinsoppen og timian i olje i 2 minutter i en tykkbunnet kjele. Ha i risen, rør rundt og la frese i ytterligere 2 minutter. Ha i hvitvin og la koke til det meste av juicen er kokt inn. Rør underveis så risen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.

Kok opp kraften i egen kjele. Spe risottoen med 1,5 dl kraft av gangen. La koke under omrøring til kraften nesten er kokt inn. Fortsett til all kraften er tilsatt. Dette tar 15-20 minutter.

Ta kjelen av varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. La risottoen hvile i noen minutter før servering.