Steinsopprisotto
Dryss gjerne over ekstra parmesan og frisk timian før servering.
Oppskrift på risotto med god kraft, tørket steinsopp og parmesan. En italiensk favoritt som er like god alene som tilbehør til kylling eller biff.
Slik gjør du
Legg steinsoppen i varmt vann i ca 30 minutter. Hell så av vannet og tørk soppen godt. Grovhakk soppen.
Fres den finhakkede løken, steinsoppen og timian i olje i 2 minutter i en tykkbunnet kjele. Ha i risen, rør rundt og la frese i ytterligere 2 minutter. Ha i hvitvin og la koke til det meste av juicen er kokt inn. Rør underveis så risen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.
Kok opp kraften i egen kjele. Spe risottoen med 1,5 dl kraft av gangen. La koke under omrøring til kraften nesten er kokt inn. Fortsett til all kraften er tilsatt. Dette tar 15-20 minutter.
Ta kjelen av varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. La risottoen hvile i noen minutter før servering.