Steinsopp (sesongvare)

Steinsopp er en hurtigvoksende sopp som kan bli meget stor på bare få dager. Den har en lys til mørk brun hatt og en tykk og klumpete fot som er hvit eller lysere brun enn hatten.

Oppbevaringstemperatur

0 - 2°C

Oppbevaring

Oppbevaring mørkt i 0 - 2°C gir holdbarhet 3 - 5 dager.

Varebeskrivelse

Sopp er en fellesbetegnelse på organismer som skiller seg fra planter ved at de mangler blader, klorofyll, blomster og røtter. Ettersom de er uten klorofyll er de nødt til å få sin næring fra annet eksisterende organisk materiale. Viltvoksende sopp finner vi mest på skogbunn eller på råtnende trestammer. En del soppvarianter kan dyrkes i mørke vekstrom, på sekker av kompost eller sagflis. De finnes flere tusen varianter sopp og de beste og mest smakfulle er etter hvert blitt handelsvare. Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider.

Bruksområde

Sopp generelt brukes både stekt, kokt eller i wok. Vanlig også i supper, sauser, gryteretter, stuinger og som garnityr. Pass på at sopp ikke kokes eller stekes for lenge. Da mister den noe av smaken.

Egenskaper

Det finnes ingen opplysninger om Steinsopp, men sopp generelt inneholder B-vitaminer og kalium i tillegg til en del andre mineraler og sporstoffer.

Kvalitetskrav

Kvalitetskrav på sopp vil være avhengig av den enkelte sort, men som hovedregel skal sopp være hele og saftige, og fri for mørke flekker og trykkskader.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer sopp