Lammeskank, lammeknoke
Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret.
Den nederste delen på lammelåret er full av god smak, men trenger litt lengre tilberedningstid for å bli mørt. Tilberedes i gryte, bakes i ovnen i leirgryte eller i form dekket med folie.
Varebeskrivelse
Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret. Kjøttet er smakfullt, men trenger noe lengre tilberedningstid for å bli mørt.
Bruksområde
Lammeskank er festmat og slowfood. Resultatet og opplevelsen blir best hvis du har god tid til tilberedning og et hyggelig lag å nyte resultatet i. Lammeskanken brunes og etterstekes, eller trekkes ved lav temperatur i minst et par timer. Den tilberedes som oftest i gryte, bakes i leirgryte i ovn eller i form dekket med folie, ved 175 grader C i 1,5 til 2 timer. Legg gjerne lammeskankene på en seng av norske rotgrønnsaker som pastinak, persillerot, gulrot og sellerirot sammen med en skvett hvitvin og lag smakene godgjøre seg i ovnen et par timer før du serverer det hele sammen med hjemmelaget potetstappe.
Råvareinformasjon fra matprat.no