Krabbe

godfisk.no
godfisk.no

Krabbe er en av mange spennende skalldyr som du finner hos Jacobs. Vi hjelper deg gjerne med gode oppskrifter og skalldyrtips. Vi ønsker å tilby deg som kunde det beste utvalget av råvarer. Vi har alltid et stort utvalg av fisk og sjømat.

Utenlandske navn

Cancer pagurus (latin) Brown crab (UK) Tourteau (F) Taschenkrebs, Kurzschwanz-Krebs (D)

Biologi/fangst

Taskekrabben som er den vanligste i Norge, og den lever langs kysten opp til Troms. Den er vanligst på dyp ned til 50 m. Hunnkrabben har bredere haleklaff enn hannkrabben, mens hannkrabben har flatere ryggskjold og større klør. Normalt gyter krabben om høsten etter at den er kjønnsmoden, vanligvis fra femårsalderen. Hunnen bærer eggene med seg under halen vinteren over, inntil de klekkes på sommeren. Krabbelarvene lever pelagisk, dvs. i de frie vannmassene de første 4-6 ukene før de slår seg ned på bunnen.Vanlig fangstredskaper Teine.

Anvendelse

Omsettes levende, kokt, renset i skall, dypfryst eller hermetisk. Kokt krabbe brukes naturell, men den kan også tilberedes i egne retter eller som tilbehør til andre sjømatretter. Prøv en rømmedressing med urter og chili som variant til majonesen når du skal servere naturell krabbe.

Næringsinnhold

Krabbe er en god kilde til vitamin B12, selen og sink.

 

Råvareinformasjon fra godfisk.no

Råvarer