Ugli

Ugli ble funnet på Jamaica på begynnelsen av 1900-tallet og er sannsynligvis en krysning mellom tangerin, appelsin og grapefrukt. Ugli er litt større enn grapefrukt og har en ujevn, rund form.

Utenlandske navn

Ugli

Oppbevaringstemperatur

8 - 10°C

Oppbevaring

Ugli har meget god holdbarhet og kan lagres i uker ved optimal temperatur og fuktighet.

Varebeskrivelse

Ugli ble funnet på Jamaica på begynnelsen av 1900-tallet og er sannsynligvis en krysning mellom tangerin, appelsin og grapefrukt. Ugli er litt større enn grapefrukt og har en ujevn, rund form. Skallet er grovporet, gulgrønt og lett å skrelle av. Fruktkjøttet er guloransje, mykt og meget saftig med frisk og aromatisk smak. Ugli er et varemerke registrert på Jamaica. Navnet kommer fra engelske ugly som betyr stygg. Denne frukten mangler utseende, men tar kraftig igjen på smak og aroma.

Bruksområde

Ugli kan brukes både som appelsin og som grapefrukt. Frukten kan skrelles og spises i båter eller deles på midten og spises med skje rett fra skallet. Ugli kan også brukes, som andre søte sitrusfrukter, i desserter, salater, til is eller kaker.

Egenskaper

Ugli har som alle sitrusfrukter mye C-vitaminer.

Kvalitetskrav

Ugli skal ha gulgrønt skall som ofte kan ha små brune flekker. Dette er helt normalt for frukten. Ugli skal være fri for bløte flekker og soppvekst.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer sitrus