Pecorino Romano

Pecorino Romano produseres av pasteurisert fåremelk og lammeløpe, og er en svært fast til hard og sprø ost. Smaken er noe pikant. Pecorino Romano blir mer kornet og saltere jo eldre den blir.

Varebeskrivelse

Ca. 60 % av Pecorino blir laget på Sardinia, som har flest sauer av alle de italienske regionene.  Osten er produsert av pasteurisert fåremelk og lammeløpe. Den modner ved 12 til 16 grader C i minst 8 måneder, i denne perioden blir den stadig saltet, snudd og vasket med saltvann. Osten har en meget lang holdbarhet dersom man oppbevarer den riktig. 

Smak

Pecorino Romano er en svært fast til hard og sprø ost. Ostemassen er hvit til halmfarget, skorpen glatt (dyppet i olje). Smaken er noe pikant. Pecorino Romano blir mer kornet (ostekrystaller) og saltere jo eldre den blir.

Bruksområde

Pecorino Romano egner seg utmerket til riving, er ideell til avrunding av sauser, supper, nudler og risretter, pastaretter og til gratinering. I tillegg kan den gjerne brukes i salater, til cocktail og som snacks hvor man skjærer den opp i biter.

Råvareinformasjon fra www.oluf.no

Råvarer