Mozzarella

oluf.no
oluf.no

Mozzarella [Motsarella] er en av Italias mest tradisjonelle og utbrette oster. Historien til Mozzarella går flere hundre år tilbake, og osten inngår stadig i dag som en naturlig del av det italienske kjøkken.

Varebeskrivelse

Mozzarella er den tradisjonelle «Filataosten», og var i likhet med gull og korn, en børsnotert handelsvare i Napoli på 1600tallet. De ferske varinatene av Mozzarella er en ferske oster, dvs. at de ikke lagres, men blir pakket umiddelbart etter produksjon. Mozzarella kommer i flere varianter, som for eksempel:  
Mozzarella di Bufalla Campana - denne mozzarellaen er produsert i Napoliområdet, og er fremstilt av bøffelmelk. Den har en mild aroma som likevel har et særpreg på grunn av bøffelmelken. Stor etterspørsel gjorde at man senere også begynte å produsere Mozzarella di Bufala i nordområdene rundt Ticino & Mincio elevene. Osten ligger i en lake av vann og salt som holder på friskheten. Fersk Mozzarella di Bufalla har en mild aroma som likevel er særpreget pga. bøffelmelken.  
Mozzarella fersk Bufala - Fersk italiensk mozzarellaost. Mild aroma, men myk syrlig smak. Smak som likevel er særpreget på grunn av bøffelmelken. Fargen er porselenshvit.  
Fersk Mozzarella - Fersk italiensk mozzarellaost. Produsert av pasteurisert kumelk. Mild aroma, men myk syrlig smak. Fargen er porselenshvit. For å holde på friskheten ligger den i en saltlake  
Mozzarella i kuler - Fersk Mozzarella i kuler er produsert av pasteurisert kumelk, mild aroma, med myk syrlig smak. Fargen er porselenshvit. Perline er små kuler, mens Mozzarelline er noe større kuler.  
Mozzarella light - Fersk Mozzarella Light er laget av pasteurisert skummet melk. Utmerket for den som vil ha det litt magrere. Fersk Mozzarella Light har en mild og delikat smak.  
Mozzarella hel, skiver og terninger - Denne Mozzarellaen er laget av pasteurisert kumelk i Italia, og er noe fastere i konsistensen enn lakevariantene.  
Mozzarella revet - Revet Mozzarella blir produsert i Danmark av pasteurisert kumelk, og er noe fastere i konsistensen enn lakevariantene. Revet Mozzarella har en mild smak. Smaken er mild og delikat. 

Bruksområde

Fersk mozzarella / hel,skiver og terninger: Fersk Mozzarella skåret i skiver sammen med tomatskiver, finhakket basilikum, olivenolje, salt og pepper er den klassiske italienske salaten som passer til det meste. Mozzarella brukes også på pizza, i pastasauser og osteomeletter. Osten har forholdsvis kort holdbarhet så det er fornuftig å bruke den opp straks etter åpning av posen. Osten kan serveres både varm og kald. Revet Mozzarella: Revet Mozzarella er en fin til gratinering for ovnsretter. Brukes som oftes til pizza, taco og pastaretter. Smelter godt.


Utvalget kan variere fra butikk til butikk.

Råvarer