Behandling av mørnet kjøtt

matprat.no
matprat.no

Mørt kjøtt er utrolig godt. For at smaksopplevelsen skal bli optimal er det viktig å behandle kjøttet på rett måte.

Kjøper du kjøtt som ligger i forseglede vakuumpakker i butikken er det viktig å ikke bryte forseglingen før kjøttet skal brukes. Den tette forseglingen sikrer at kjøttet er holdbart helt til siste forbruksdato. Skal kjøttet fryses, er det viktig at det lagres i kjøleskap helt frem til siste holdbarhetsdato. Kjøttet må lagres ved anbefalt temperatur som står på pakken, som oftest 0-3 grader. Ved høyere temperatur blir holdbarheten kortere. 

Luft kjøttet

Når kjøttet tas ut av pakken kan det ha en litt "innestengt" lukt, denne lukten blir borte når kjøttet har ligget og luftet seg litt. Hvis du er i tvil om kjøttet er på kanten til å bli dårlig kan du sjekke fargen på den røde kjøttsaften som ligger i pakken. Denne skal ha en klar og gjennomsiktig rød farge. Begynner den å bli grålig, og kjøttet kjennes sleipt er det uønsket bakterievekst, og kjøttet kan være dårlig. Hvis den vonde lukten ikke går bort etter lufting, er dette også et tegn på att kjøttet ikke er bra. Årsaken til at dette kan skje er at kjøttet er lagret på for høy temperatur, eller at det er hull i pakningen. Har kjøttpakken blåst seg opp, det har kommet luft i pakken, eller at kjøttsaften er grå/rød og ikke klar rød, må kjøttet taes ut av pakken og sjekkes.

Kilde: matprat.no