Ibericoskinke

Oluf Lorentzen
Iberico Cebo fra Spania.
Oluf Lorentzen

Ibericoskinken regnes som den beste av de beste.

Ibericoskinken lages kun av iberisk, sort svin, og den aller beste varianten heter Iberico de bellota. Den klassifiseringen viser at den er av en gris som har levd på eikenøtter og gress. En bellota er helt unik. Den er lagret i hele fire år, er fet og smaken blir sittende i munnen. Husk å spise den temperert – da tygger du ikke fettet, som for øvrig er delvis vegetabilsk på grunn av eikenøttene. De andre ibericovariantene har lavere kvalitet fordi grisene har fått kraftfôr. Er du i utlandet og blir tilbudt ”pata negra”, må du spørre om det er en Iberico Bellota, som er den eneste av skikkelig kvalitet. 

Iberico Cebo

Denne skinken er ganske lik Bellotaskinken. Forskjellen er at grisene spiser mer variert kost de siste månedene og dermed får skinken mindre nøttesmak. Den er lagret i 24 måneder, og er en typisk spansk, god skinke som koster litt mindre! Bruk den gjerne alene eller sammen med fersk asparges, ristede nøtter, olivenolje og godt brød. Serveres romtemperert for å få maks glede av aromaen!

Les mer om våre anbefalte skinker.