Fristende spekemat

Hos Jacob's finner du et stort utvalg spekemat som passer til alle anledninger. Vi kan friste med utenlandske favoritter som Parma, San Daniele, Serrano og Ibérico, men også fantastisk norsk spekemat som for eksempel fra leverandøren ASK gård på Ringerike.

Vi har mye spennende norsk spekemat i butikken, som for eksempel spekematen fra ASK gård på Jevnaker som produseres helt uten kunstige tilsetningsstoffer. Utvalget er også stort på utenlandske skinker. Vi vil spesielt anbefale de to italienerne Parma og San Daniele, og spanjolen Serrano.

Skal du servere skinker i form av smårett/tapas eller som forrett anbefaler vi deg å kjøpe skinke fra vår delikatessedisk. Da skjærer vi opp ønsket mengde av den skinken du ønsker. Det er helt avgjørende at skinkene skjæres slik de skal – løvtynne og delikate. Derfor har vi invistert i Berkelmaskiner (en av verdens beste maskiner) i våre butikker. Den ”lille, røde Ferrari-maskinen” som vi kaller den, skjærer ekstra tynne skiver og bidrar til å få frem aromaen slik at smaken blir ekstra god. Du som kunde får også flere skiver per hekto.

Plastpakket skinke egner seg derimot godt på hjemmelagd pizza, på pasta og i salater. 

Skinke skjært på Berkelmaskin.jpg

Forskjell på smak

Det ER forskjell på skinker. Griserase, fôr, salting, hengetid og luft påvirker smaken. 

Smaken på Parmaskinken påvirkes for eksempel av at grisene kun fôres på mysen av parmesan og kornprodukter – og dette, sammen med temperatur og klimatiske skiftninger under modning, gir skinkene deres særpreg. Smaken på San Daniele påvirkes av at den under modning får både den milde brisen fra syd og den kalde fra alpene, mens smaken på en Ibérico de bellota (en av verdens best skinker) påvirkes av at grisene har levd av eikenøtter og gress.

Felles for disse skinkene er at de fortjener din fulle oppmerksomhet og bør nytes naturelle sammen med god drikke.

Modning av Parmaskinke.jpg

Spekebord

Skal du lage et spekebord kan det være lurt å supplere med noen spekepølser i tillegg til skinker. Her har vi et godt utvalg fra den norske produsenten ASK gård. Kjøp gjerne også inn et fenelår som gjestene selv kan skjære av. Godt tilbehør til spekemat er lun eggerøre, potetsalat eller dillstuede poteter, Jacobs Utvalgte cherry-tomater, flatbrød og rømme.

Spekepølser egner seg også godt til enkel tapas, sammen med et utvalg gode oster.

Tapas for to.jpg