Langtidsmodna spekeskinke fra Tind

Tind har tatt opp igjen tradisjonen med å langtidsmodne spekeskinke og nå får du spekeskinke modnet i minst 24 måneder i vår delikatessedisk.

I Norge har vi lange tradisjoner med å langtidsmodne spekeskinker. Men noe skjedde på 1960-tallet. Produksjonsmetodene ble effektivisert, noe som førte til at saltmengden økte og lagringstiden sank. Mye salt i spekeprosessen får tørkeprosessen til å gå raskere, men hindrer også at enzymene i kjøttet får utvikle seg. Dette gjør at man ikke får den modnede smaken og aromaen. Med kort modningstid får man heller ikke den silkemyke konsistensen og mørheten som langtidsmodnet skinke er så kjent for. Dette ønsket spekematprodusenten Tind å gjøre noe med.

Lagres i minst 24 måneder

Du trenger ikke lenger dra sydover for å få godt modnet skinke. Den langtidsmodnede spekeskinken fra Tind er modnet i minst 24 måneder. Lite salt og lang modningstid får frem den karakteristiske, kraftige skinkesmaken. Vi skjærer den på vår Berkelmaskin slik at du får løvtynne og delikate skinkeskiver. Gled deg til å smake.