San Daniele skinke

Oluf Lorentzen
Oluf Lorentzen

En deilig skinke fra Udinese-provinsen i Italia, som er mye søtere enn parmaskinken.

Mens parmaskinken har tre saltingsperioder, har ”landsmannen”, San Daniele fra San Daniele nord-øst i Italia, bare to saltingsperioder. Dette gjør at San Daniele blir noe mildere og søtere. Når saltingen er ferdig, flyttes skinkene til hvilerom for å miste fuktighet. Deretter skal de henges til gjennomlufting.

Mens havluften preger parmaskinken, henges San Daniele under enda mer optimale forhold. Den får både den milde brisen fra syd og den kalde fra alpene, noe som bidrar til å gi en veldig god smak. Italienerne mener selv at San Daniele lagret i 16 måneder er Italias beste og mest eksklusive skinke. 

San Daniele har mye smak og egner seg godt til tapas, til annen mat som pasta og pizza og er en attraktiv hverdagsskinke.

Les mer om våre anbefalte skinker.