Andebryst m/pastinakkrem og appelsinsaus

Andebryst m/pastinakkrem og appelsinsaus
Middels
40-60 min

Sprøstekt andebryst servert med mild pastinakkrem, sprø smørdampet purre, pannestekte poteter og frisk appelsinsaus. Pass på at andebrystene ikke overstekes, de skal ha en fin rosa kjerne.

Slik gjør du

Sprøstekt andebryst

Varm ovnen til 200°C. Skjær et rutemønster på fettsiden av brystet, krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, legg andebrystene med fettsiden ned, stek i noen minutter til fettet har blitt sprøtt. Press kjøttet ned med stekespaden for jevn farge. Snu brystet og brun på undersiden, legg over i en ildfast form og etterstek i stekeovnen i 10-12 min. Ta ut og la hvile i 10 min. før servering.

Pastinakkrem

Skrell pastinakken og del i mindre biter, legg over i kjele og dekk med vann. Kok møre, hell av vann og la dampe i noen minutter, før de moses i stavmikser med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

Smørdampet purre

Skjær den lyse delen av purren i 2 cm store biter, kok bitene så vidt møre i vann, tilsett smør, salt og noen stilker timian.

Appelsinsaus

Smelt sukkeret til karamell, tilsett appelsinjuice og kok ned til ca. halvparten.Tilsett kyllingkraft og småkok videre i 5-10 min. Smak til med honning, salt og pepper. Jevn evt. med maizena om ønskelig. Tilsett hakket persille ved servering.

Pannestekte poteter

Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, varm olje og smør i stekepanne. Stek potetene til de er møre, unngå for høy varme. Salte og pepre.