Hjemmelaget andeconfit med pommes frites og syltede agurker

Middels
over 60 min

Confitert and er utrolig mørt og godt, og her får du oppskriften på hvordan du confiterer andelårene selv. Anden serveres med luftige pommes frites og hjemmesyltede agurker.

Slik gjør du

Confitert and

Gni andelårene godt inn med hvitløk, salt og pepper. Dekk med plast og la lårene stå kjølig i 5 timer, gjerne natten over.

Skyll kjøttet i kaldt vann og tørk godt av.

Varm opp nøytral olje eller andefett i en kjele. Legg i andelårene og 2 kvaster timian. Lårene skal være dekket med olje/fett. Kok opp og skru ned til middels varme. La lårene simre i 1,5-2 timer til de er skikkelig møre. Andeconfiten er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.

Legg andelårene i en dyp panne som tåler å stå i ovnen eller i en ildfastform. Skvis over litt sitronsaft om ønskelig. Sett pannen/formen inn i ovnen og grill anden noen minutter til skinnet er crispy. Når anden er ferdig, la du den hvile i ovnen med døren oppe i noen minutter.

Hjemmelaget andeconfit med pommes frites og syltede agurker

Server med en god tomatsalat, hjemmelaget pommes frites og hjemmesyltede agurker.

Salat

Del tomatene i to og bland de med salaten. Vend inn litt olivenolje, litt salt og nykvernet pepper.

Hjemmelaget Pommes frites

Med denne oppskriften får du luftige og crispy pommes frites.

Kutt potetene i staver på ca. 1 cm x 1 cm.

Damp eller stek potetene i ovn på 60 °C i 30 minutter. Dette punktet er viktig for å få luftige Pommes Frites.

Friter potetene i varm olje i ca 3 minutter. Ta ut og legg på papir slik at oljen renner av.

Friter potetstavene en gang til i 1-2 minutter ved servering, slik at de blir gylne, sprø og varme ved servering.

Hjemmesyltede agurker

Et kokketriks for en ekstra god smak er å brune sukkeret først. Ha sukkeret i en ren og tørr kjele (for å sikre at kjelen er helt ren kan du gni innsiden med en bit sitron for å fjerne alle baketerier) og la det smelte uten at du rører i det.

Når sukkeret er brunt har du i eddik og vann. Kok opp og sett til avkjøling.

Del agurken i tre, og skjær den i tynne skiver på langs. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin.

Hel over laken, som er lun, og la agurken ligge og trekke i laken i ett døgn.

Tips! Du kan bruke forskjellige smaker til syltelaken. Prøv deg frem med ulike typer eddiker som epleeddik, riseddik, estragoneddik, rødvinseddik etc.