And

And er kjempegodt og har deilig mørt kjøtt. Hva med å ha and til middag i dag?

Andekjøtt kommer i hovedsak fra endenes bryst og ben. Kjøttet som sitter på bena er gjerne litt mørkere og har litt mer fett en kjøttet på brystet. Endenes fettinnhold gjør at kjøttet blir ekstra saftig og mørt med veldig god smak. Til sammenligning ligger andekjøttet ca midt i mellom kylling og entrecote når det gjelder fettinnhold. Hos oss finner du følgende andekjøtt:

Hel and - det møre kjøttet passer perfekt å servere som en romantisk middag for to eller som en festmiddag for venner og familie. Hel and egner seg utmerket til helsteking i ovn. Fyll den gjerne med deilige urter, epler, svisker og løk.

Andebryst - Andebryst er smakfullt og mørt. Beregn 150 g bryst til en hovedrett eller to forretter. Stek brystene kun på skinnsiden i varm panne til det er gyllent og sprøtt. Stek brystet videre i ovn på 80 grader, til du oppnår en kjernetemperatur mellom 57 og 62 grader, ca. 20 minutter. Det anbefales å bruke steketermometer. Alternativt kan man steke ved 140-160 grader i 12-14 minutter. 

AndelårAndelår er en fantastisk råvare som kan varieres i det uendelige. Andelår passer godt til grilling, steking, delt i mindre biter i en deilig gryterett eller bakt i ovn med grønnsaker. Krydre eller marinere. Beregn 1-2 andelår per porsjon.   Brun andelårene godt i en panne. Sett i stekeovn på 80 grader, stekes til du har en kjernetemperatur på ca. 60-63 grader. Bruk steketermometer. 

Andeconfit - Andeconfit er andelår som er saltet/krydret og kokt i andefett. Confitering er en gammeldags konserveringsmetode, og andeconfit er en nydelig delikatesse som er enkel å tilberede. Legg andeconfiten i en ildfastform og stek den på 190-200 grader i ca. 20 minutter. De siste 5 minuttene på grillfunksjon slik at lårene får en sprø overflate. Andeconfit egner seg også meget godt til grilling.  

Kilde: Gårdsand

Råvarer fugl