Klassisk bolognese

Klassisk bolognese

Lag kjøttsausen i god tid før servering, gjerne dagen før. Den blir bare bedre av å hvile en stund før den varmes opp til servering.

Lett
40-60 min

Den klassiske kjøttsausen til alle typer pasta, men særlig kjent som spaghetti bolognese

Slik gjør du

Skrell gulrot, løk og sellerirot og kutt i små terninger. Klipp eller skjær bacon i strimler.

Ha en spiseskje smør i en kasserolle med tykk bunn. Ha i bacon og grønnsaker og fres i 3-4 minutter. Tilsett karbonadedeig, vend og mos den mens den blir gjennomstekt.

Tilsett tomatpure, finhakket el. presset hvitløk, oregano og litt nyrevet muskat og nykvernet pepper. Rør godt og tilsett vin og buljong.

La sausen koke ved svak varme (syde) i ca. 45 minutter. Er sausen får tynn kan du ta av lokket og la den koke inn. Er den for tykk kan du tilsette litt vann eller mer kraft. Smak til og server med valgfri pasta.