Tapas kjøttboller

Tapas kjøttboller

Lett
20-40 min

Spanske tapas kjøttboller, eller albondigas, som de egentlig kalles er kjøttboller i tomatsaus som du typisk får servert sammen med et utvalg andre gode små tapasretter.

Slik gjør du

Kjøttboller

Bland karbonadedeig og krydder i en romslig skål.

Finhakk hvitløk, persille og chili. Kjør loffen til smuler i en kjøkkenmaskin, evt smuldre i en skål.

Bland egg og melk sammen, og bland godt sammen med øvrige ingredienser til en litt seig deig. Stek en liten prøvebolle for å sjekke om den er godt krydret. Juster ved behov.

Form små kjøttboller med hendene.

Stek kjøttbollene i olje til de er brune og fine.

Ta kjøttbollene over i en bolle og bruk den samme gryten til tomatsausen, men hell av overflødig fett. Tilsett litt olivenoje og stek løken til den er myk. Tilsett hakket hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i ett minutt.

Tilsett vinen og la det koke i ett minutt til før du tilsetter tomatene og tomatpureen. Kok opp og la sausen putre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og kok videre i enda 10 minutter.