Kyllingklubber på urterisotto

Kyllingklubber på urterisotto
Middels
40-60 min

Her har vi stekt kyllingklubbene selv, men du kan gjerne forenkle med å velge ferdig grillede kyllinglår som du deler i to. Tilbehøret er lett og godt til kyllingen.

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til grillsausen.

2. Lag noen snitt i kyllingklubbene og pensle dem med olje tilsatt salt og pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C i 20-25 minutter. Pensle med grillsausen mot slutten av steketiden eller legg ferdig stekte kyllingklubber på grillen og pensle med grillsausen.

3. Fres hakket løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og spe med vin og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væske er absorbert.

4. Fortsett med å helle på buljong på risen i fire omganger. All væske skal være absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig.

5. Ha i smør, finhakkede urter og parmesan til slutt.

Server kyllingklubbene med grillede eller wokkede grønnsaker, som for eksempel squash, løk og cherrytomater.