Grillspyd med kylling

Grillspyd med kylling

Lett
20-40 min

Saftige kyllingspyd servert med chimichurri saus er smakfullt og godt.

Slik gjør du

Kyllingspyd

Forvarm grillen til medium-høy varme. Skal du bruke grillpinne av tre lar du dem ligge i bløt i 15 minutter før du skal bruke dem, slik at de ikke tar fyr på grillen.

Fyll en stor bolle med 1,2 l lunkent vann og 0,8 dl kosher salt. Rør til saltet er oppløst. Legg kyllingbrystene i saltbadet og la de ligge i minst 15 minutter. Dette vil gjøre kyllingen ekstra saftig. Ta de deretter opp og skyll dem i kaldt vann. Tørk av kyllingbrystene med et kjøkkenpapir.

Bland sammen salt, pepper, hvitløkpulver og paprikapulver.

Gni kyllingen først inn med olivenolje. Rull deretter kjøttet i krydderblandingen, slik at det blir krydder rundt hele. Tre to grillspyd gjennom to kyllingbryst. Gjenta på de siste to kyllingbrystene - se oppskriftsbilde.

Grilling Grill kyllingbrystene på høy direkte varme (rett over varmen) til de er gylne på begge sider, i ca. 2 minutter. Legg filetene så over på indirekte varme og sett på lokk. Snu underveis. Bruk steketermometer, filetene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 65 °C. La de hvile i 5-10 minutter før servering. Kylling bør gjennomstekes og kyllingbrystet er ferdig stekt på 68 °C, men husk at temperaturen vil øke 1-3 °C under hviletiden.

Skvis litt sitronjuice over det nygrillede kyllingkjøttet om du ønsker det, og del opp kyllingbrystene mellom grillpinnene. Server med chimichurri saus.

Chimichurri saus

Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet. Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert.

Tips! Topper du med en halv cm olivenolje over chimichurri sausen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.