Kyllingbryst

matprat.no
matprat.no

Kyllingbryst er en nydelig råvare du selv kan bestemme smaken på ved å tilsette ulike kryddere og smaker. Magert er det også.

Kyllingbryst er det samme som kyllingfilet med skinn og vingeben. Inneholder 4,6 % fett. Stekes enklest i ovn. Fyll gjerne en smakstilsetning under skinnet ved tilberedning. Fordi kjøttet har en mild smak passer det til all verdens krydder, frukt og grønnsaker, og kan kombineres med fisk og sjømat så vel som andre sorter kjøtt.

Oppbevaring

Når du har kjøpt kyllingbryst må de som andre kjølevarer, legges rett inn i kjøleskapet når du kommer hjem. Der er produktene holdbare til påstemplet dato, hvis du ikke har åpnet emballasjen. Åpnede produkter holder seg i to-tre dager i kjøleskap. Kyllingkjøtt har en høy andel umettede, sunne fettsyrer, hvorav mesteparten er under skinnet. Selv i fryseboksen vil dette fettet etter noen måneder begynne å få litt harsk smak. Derfor anbefaler vi inntil 4 måneder i fryser.

Varebeskrivelse

Hvitt kjøtt er det aller magreste kjøttet. Fettet er ikke isprengt i kjøttet, men sitter like under skinnet. Det lille fettet som finnes har høy andel umettet fett i forhold til mettet fett. Fokusering på helse og sunn mat har bidratt til at folk i stadig større grad velger hvitt kjøtt.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kyllingbryst