Kyllingbryst med timian og sitron
Oppskrift på ovnsbakt kyllingbryst med ben, servert med fennikel, byggrynsris og lune tomater. Frisk timian og sitron gir denne middagen frisk og god smak.
Slik gjør du
Kyllingbryst
Sett ovnen på 185 grader. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper og brun dem i en varm panne til de er gylne på begge sider.
Ha kyllingen over i ildfast form og gni dem inn med finrevet sitronskall og timian. Stek dem midt i ovnen i 30-40 minutter. Anbefalt kjernetemperatur er 68 grader. Ha tomatene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene. La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer i dem.
Mens kyllingen er i ovnen lager du tilbehøret. Kok 3 porsjoner byggrynsris etter anvisning på pakken. Skjær fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Skvis litt sitron over.
Server kylling med byggrynsris, tomater og fennikel.
TIPS: Ha gjerne tynne skiver av eple sammen med fennikel.