Kyllinglår med ovnsbakte småpoteter og grønnsaker
Husk å la retten hvile 10 minutter før den serveres.
En smakfull og enkel rett der alt tilberedes i den samme formen i stekeovnen.
Slik gjør du
Sett ovnen på 180°C. Skrell og del pastinakk, sellerirot og gulrot i like store biter. Del hvitløken i fedd, men la skallet være på.
Ha poteter, grønnsaker og kyllinglår i en ovnsform. Vent med tomatene. Bland sammen honning, olivenolje, salt, pepper og timian og hell over kylling og grønnsaker. Vend alt godt.
Stek midt i ovnen i ca. 60 minutter til kyllinglårene er akkurat gjennomstekt. I de siste 15 minuttene får tomatene steke med. For å vær helt sikker på at kyllinglårene er ferdigstekt, så kan du sjekke kjernetemperaturen med et digitalt steketermometer. Kyllinglårene er ferdigstekt når de har en kjernetemperatur på 65°C.
La retten hvile i ca. 10 minutter før du drysser over litt frisk timan og serverer. Det smaker godt med ferskt brød og smør ved siden.